www.windahl-motorik.dk v/Dorte Windahl Hansen *  Tlf. 4013 6406 * Dorte@windahl-motorik.dk

 

 

 

 

Windahl Motorik

 

Fundament for trivsel, udvikling og indlæring.

 

 

 

Behandlingen:

 

Når I bestiller en tid hos Windahl Motorik, vil jeg altid tage udgangspunkt i den enkelte klient.

 

 

Motorik:

Når jeg tester og træner jeres barn, foregår det altid på barnets primisser. Det betyder at barnet skal føle sig trygt og godt tilpas. Nogle gange tager det tid at opbygge tillid, inden barnet er med på at lege, andre gange går det hurtigt.

 

Når jeg laver motoriktest på et barn, tager jeg udgangspunkt i barnets alder og behov. Det er med en legende tilgang, som ind imellem kræver mor og fars deltagelse for at skabe tryghed.

 

Ved første besøg med barnet, tjekker jeg barnets følesans og labyrintsans. Det vil sige jeg mærker på barnet, jeg vipper,ruller og snurre barnet - således jeg får en fornemmelse af hvor barnets udfordringer ligger.

 

For at lave et træningsprogram målrettet det enkelte barn/unge, har jeg fokus på kropsfunktionen - herunder de primære sanser, kropsholdning, muskelstyrke, reflekser og reaktioner.

 

Kinesiologi:

Når jeg arbejder med kinesiologi, foregår det gennem en muskeltest. Jeg starter med en indledende afbalancering således det sikres at klientens energier er i balance. Klienten har tøj på og kan selv vælge om han/hun vil ligge ned eller stå op.

 

Efter de indledende test arbejdes der med klientens mål for hvad der ønske hjælp til, og gennem kroppens svar (bevidst, underbevidst og kropbevidst) afbalanceres klienten så selvhelbredelse kan styrkes. Nogle gange skal klienten være aktiv og lave øvelser undervejs, andre gange ligge stille og modtage behandling. Vær indstillet på at der er hjemme øvelser efterfølgende.

 

 

 

 

 

Det tager tid at gro.

 

 

Giv barnet tid til at udforske motorikken.

 

 

- Det er et ”knokkel arbejde” at være barn.

 

 

- Barnet lærer gennem kroppen.

 

 

- Barnet har brug for egne bevægelses erfaringer, og dem får det gennem gentagelser og eksperimenteren.

 

 

- De primære sanser har stor betydning for barnets trivsel og udvikling.